quoteOntmoet Barbara – ontmoet ook jezelf

HET KASTHUYS VAN BARBARA. Een 1-persoonstentoonstelling die uitnodigt tot meer: hoe het delen van verhalen leidt tot ontmoeting en kennis.In Het Kasthuys vertelt Barbara haar levensverhaal. Rond haar 20e ging het namelijk steeds slechter met haar. Een depressie; luidde de diagnose. Het gaat nu goed, hoewel zij zichzelf nog steeds moet helpen. Ze hoopt van harte dat ze door te vertellen over haar belevenissen anderen kan inspireren.

Kom binnen in Het Kasthuys

Aan de hand een videoportret gemaakt door Ditteke Mensink en van foto’s van Anneleen Louwens en Reinier Gerritsen achter de diverse deuren en lades, krijgt het leven van Barbara vorm. Binnen in de kast, ontworpen door René Put, is slechts ruimte voor één persoon. Één op één maakt u kennis met haar privé-wereld en haar gedachten.

Wat kan het Kasthuys betekenen

Het Kasthuys biedt een bijzondere manier om in contact te komen met een onderwerp dat voor veel mensen verborgen blijft. Centrale vraag die naar voren komt is: Wat was jouw keerpunt in je leven? Het Kasthuys biedt enerzijds informatie over depressie en nodigt daarnaast door middel van interactieve vragen uit tot dialoog. Enkele voorbeelden van vragen waar veel mensen mee te maken krijgen. Voel jij je geaccepteerd zoals je bent? Heb jij, net als Barbara, een buitenkant die soms anders is dan de binnenkant? Huilen is gezond? Hoe uit jij je gevoelens of emoties? Vragen waar mensen een raakvlak mee hebben.

 

Het Kasthuis

In de kast:

  • Monitor met levensverhaal Barbara
  • Brievenbus met slot voor reacties aan Barbara
Het Kasthuis

Share This: