Terug

Klik op de locaties voor meer informatie.

OLV ter nood

Onze Lieve Vrouw ter Nood is een bedevaartsoord in het Nederlandse Heiloo.

Ga naar de website

Galerie de Buitenkans

Galerie de Buitenkans organiseert tentoonstellingen in de Trog, waarbij beroeps beeldend kunstenaars exposeren met psychiatrische zorggebruikers, die serieus beeldende kunst produceren.

Ga naar de website

De hutkoffer

De Hutkoffer is een gebouwtje dat ligt aan de Heerenweg 21, ingeklemd tussen de Heerenweg en de grote parkeerplaats van het winkelcentrum ’t Loo. Het is waarschijnlijk het oudste woonhuisje van Heiloo. Het was oorspronkelijk een eenvoudige boeren- of visserswoning en slechts 39 vierkante meter groot.

Ga naar de website

De witte kerk

De Witte Kerk is een wit gepleisterde kerk aan de Heerenweg in de Noord-Hollandse plaats Heiloo. Het gebouw is tussen de 11e en 17e eeuw gebouwd in tufsteen.

Ga naar de website

Nijenburg

Huis Nijenburg en de bijbehorende landerijen zijn sinds het midden van de 16de eeuw eigendom geweest van de families Van Egmond van de Nijenburg en Van Foreest.

Ga naar de website

Ter Coulster

Landgoed Ter Coulster ligt midden in het dorp Heiloo en is het enige particuliere historische landgoed in Noord-Holland boven het Noordzeekanaal.

Ga naar de website

Baduhenna

Archeologie werpt een licht op 4000 jaar locale historie. Aan de hand van archeologische vondsten vertellen we van de aloude menselijke activiteiten en bewoning in Heiloo.

Ga naar de website

Toverlantaarn museum Heiloo

Een collectie van meer dan 400 toverlantaarns en bijbehorende items zijn te vinden in dit museum. Er zijn toverlantaarns van erg klein tot zeer groot.

Ga naar de website

Cultuurkoepel Heiloo

De Cultuurkoepel Heiloo is een bijzondere locatie op het Landgoed Willibrordus voor concerten, theater, dans en beeldende kunst.

Ga naar de website

Galerie Theeschenkerij Heiloo

Van donderdag tot en met zondag van 12.00 uur tot 17.00 uur bent u van harte welkom in de Trog bij theeschenkerij ‘de Buitenkans’. Wij schenken fair trade koffie en de bijzondere witte theesoorten van Jasili. We serveren homemade producten zoals (prijswinnende) appeltaart, soep, salades en broodjes..

Ga naar de website

Zuivels

Zuivels Heiloo is een kaasmakerij in Noord-Holland en zijn de makers van heerlijke Hollandse zachte biologische kaas met een eigen karakter.

Ga naar de website

De verhalenkamer

Verhalenkamer Willibrordus voert haar bezoekers langs de vele verhalen over het verleden en het heden van de psychiatrie.

Terug naar de website