Dit is niet het einde – Een goed leven in de 21e eeuw

Te gekke boeken en schrijvers

Stichting de Buitenkans, GGZ NHN en Uitgeverij Lontano nodigen u uit voor een inspirerende avond in de Verhalenkamer Willibrordus.

U bent van harte welkom op woensdag 21 Februari a.s. bij de vijfde avond Te gekke boeken en schrijvers van dit seizoen.

Schrijver en filosoof Jan Drost zoekt in Dit is niet het einde naar een goed leven voor een-en- twintigste-eeuwse mensen. Door de steeds snellere klimaatverandering zullen we ons denken en doen moeten aanpassen, daarover zijn de meesten van ons het wel eens. Maar hoe? Heeft het wel zin om zelf iets te doen? Jan Drost laat zien dat we het altijd anders kunnen doen, hoeveel tegenwerking we ook ervaren vanuit de politiek, de samenleving, onze vrienden en familie, en onszelf.

Rouw, schuld, liefde en het gevaar van gewoonten zullen de revue passeren, net als de ideeën van denkers en filosofen als Marcus Aurelius, Simone de Beauvoir, Etty Hillesum, Multatuli en Nietzsche. Maar verwacht geen pleidooi voor passief beschouwen van ideeën van dode denkers, integendeel! We moeten aan de
slag, ook al is het (wellicht) te laat!

Na een gesprek met uitgever en filosoof Gijs Reudink zal Jan de ideeën uit zijn nieuwste boek presenteren. Daarna is er uitgebreid tijd en ruimte voor het stellen van vragen. Jan Drost is schrijver en filosoof, verbonden aan de Hogeschool van Amsterdam en de School of Life. Naar aanleiding van zijn eerdere publicaties Het romantische misverstand, Denken helpt en Als de liefde voorbij is, wordt hij ook wel de liefdesfilosoof genoemd. Drost schrijft voor NRC, Trouw, AD en de Volkskrant en Filosofie Magazine. Dit is niet het einde verscheen in 2023.

We zien er naar uit om u te mogen ontvangen in de Verhalenkamer.

Datum: Woensdag 21 Februari 2024

Locatie: Verhalenkamer Willibrordus, Olvendijk 2a in Heiloo.

De bijeenkomst begint om 19.30 uur en duurt tot 21 uur.

Aanmelden: U dient zich vooraf aan te melden voor elke bijeenkomst per email.
info@verhalenkamerwillibrordus.nl

Kosten: Vrijwillige bijdrage aan de deur.

Scroll naar boven

Donderdag 9 mei

Hemelvaartsdag

Zijn we gesloten