Delen is helen

Iedere maand zal iemand zijn herstelverhaal delen voor gasten, belangstellenden, hulpverleners, familie en vrienden. Indrukwekkende verhalen van mensen zoals jij en ik die hebben geleerd na het vallen weer op te staan. Deelname is gratis en belangstellenden zijn van harte welkom.

Wat zijn Herstelverhalen?

Wanneer je worstelt met gevoelens als; onzekerheid, depressie, woede, angst en wanhoop, bestaat er een kans dat de kernbegrippen van herstel je even ontgaan. Waar is de hoop, het vertrouwen, de steun en hoe kom je op voor jezelf, je dromen en toekomst? Hoe pakken anderen dit aan en wat kan jij uit deze gedeelde ervaringen meenemen, in jouw eigen weg van Herstel?

We merken door de openheid in deze verhalen, en de mooie reacties hierop, dat er hoop en vertrouwen wordt doorgegeven, dat Herstel wel degelijk mogelijk is! Door ervaringen te delen creëren we een kettingreactie. “Wat jij kan, kan ik ook!”

Als hulpverlener hoor je vanuit eigen ervaringen wat wel en wat niet herstel bevorderend werkt.

Wat is de Herstel Werkplaats?

Een Herstel Werkplaats is een plek waar mensen met een psychische kwetsbaarheid samen komen om te werken aan hun herstel. Een plek voor, door en met mensen met een psychiatrische achtergrond en ervaringskennis. Een plek die kwetsbare mensen nieuw perspectief biedt, door middel van ruimte, ontmoeting, het verstrekken van informatie en ontwikkelingsmogelijkheden.

Heb je een vraag of wil je meer informatie?
Neem dan via mail of telefoon contact op met een van de Herstelwerkplaatsen en daar helpt een medewerker u verder. Zie www.ggz-nhn.nl/herstelwerkplaats

Maandag 6 september a.s. deelt Ervaringsdeskundige Joline haar herstelverhaal met ons

Kom je ook luisteren op maandag 6 september om 16:00 uur?

Locatie: online via livestream

Datum: maandag 6 september 2021

Aanvang: 16:00 uur

Aanmelden via: https://www.ggz-nhn.nl/aanmeldenherstelverhaal

U ontvangt direct een email met persoonlijke link om op 5 juli het herstelverhaal te volgen

Let op: we vragen collega’s/medewerkers van de GGZ NHN nadrukkelijk om NIET in te loggen op de vergadering van het online herstelverhaal in Lifesize. Wil je komen luisteren? Meld je aan via bovenstaande link, en je krijgt de inloglink van de livestream toegestuurd.

Bent u nieuwsgierig geworden naar meer herstelverhalen, klik dan op onderstaande links.

Het verhaal van Maaike

Het verhaal van Paul