Delen is helen

Iedere maand zal iemand zijn herstelverhaal delen voor gasten, belangstellenden, hulpverleners, familie en vrienden. Indrukwekkende verhalen van mensen zoals jij en ik die hebben geleerd na het vallen weer op te staan. Deelname is gratis en belangstellenden zijn van harte welkom.

Wat zijn Herstelverhalen?

Wanneer je worstelt met gevoelens als; onzekerheid, depressie, woede, angst en wanhoop, bestaat er een kans dat de kernbegrippen van herstel je even ontgaan. Waar is de hoop, het vertrouwen, de steun en hoe kom je op voor jezelf, je dromen en toekomst? Hoe pakken anderen dit aan en wat kan jij uit deze gedeelde ervaringen meenemen, in jouw eigen weg van Herstel?

We merken door de openheid in deze verhalen, en de mooie reacties hierop, dat er hoop en vertrouwen wordt doorgegeven, dat Herstel wel degelijk mogelijk is! Door ervaringen te delen creëren we een kettingreactie. “Wat jij kan, kan ik ook!”

Als hulpverlener hoor je vanuit eigen ervaringen wat wel en wat niet herstel bevorderend werkt.

Wat is de Herstel Werkplaats?

Een Herstel Werkplaats is een plek waar mensen met een psychische kwetsbaarheid samen komen om te werken aan hun herstel. Een plek voor, door en met mensen met een psychiatrische achtergrond en ervaringskennis. Een plek die kwetsbare mensen nieuw perspectief biedt, door middel van ruimte, ontmoeting, het verstrekken van informatie en ontwikkelingsmogelijkheden.

Heb je een vraag of wil je meer informatie?
We zijn vanuit herstelwerkplaats Hoorn bereikbaar op 06-12150197 of via herstelwerkplaatsHoorn@ggz-nhn.nl

Maandag 6 juli a.s. zal ervaringsdeskundige Gisele haar herstelverhaal met ons delen

Locatie: Online via Live-stream
Datum: Maandag 6 juli 2020
Aanvang: Om 15.45 uur kan er worden ingebeld, om 16:00 uur starten we.

Aanmelden is verplicht en kan via deze link

 https://ggz-nhn.formulierenserver.nl/herstelverhaal

Het verhaal van Gisele in het kort:

Hoe verwin je een verleden vol trauma’s? Gisele Vranckx, ervaringsdeskundige bij GGZ-NHN, werkzaam in Hoorn neemt je mee op haar reis in het overwinnen van trauma’s en nare gebeurtenissen. Haar herstelverhaal heeft ze omgezet in de 12 stappen van de AA (verslaving) ofschoon ze zelf nooit met verslaving te maken heeft gehad. Gisele raakte geïnspireerd door een medestudent aan de opleiding tot ervaringsdeskundige om op deze manier haar inzichten die ze verwierf te delen.