Delen is helen

Iedere maand zal iemand zijn herstelverhaal delen voor gasten, belangstellenden, hulpverleners, familie en vrienden. Indrukwekkende verhalen van mensen zoals jij en ik die hebben geleerd na het vallen weer op te staan. Deelname is gratis en belangstellenden zijn van harte welkom.

Wat zijn Herstelverhalen?

Wanneer je worstelt met gevoelens als; onzekerheid, depressie, woede, angst en wanhoop, bestaat er een kans dat de kernbegrippen van herstel je even ontgaan. Waar is de hoop, het vertrouwen, de steun en hoe kom je op voor jezelf, je dromen en toekomst? Hoe pakken anderen dit aan en wat kan jij uit deze gedeelde ervaringen meenemen, in jouw eigen weg van herstel?

We merken door de openheid in deze verhalen, en de mooie reacties hierop, dat er hoop en vertrouwen wordt doorgegeven, en dat herstel wel degelijk mogelijk is! Door ervaringen te delen creëren we een kettingreactie. ‘Wat jij kan, kan ik ook!’ Als hulpverlener hoor je vanuit eigen ervaringen wat wel en wat niet herstel bevorderend werkt.

Wat is de Herstelacademie GGZ NHN?

Een Herstelacademie is een plek waar mensen met een psychische kwetsbaarheid samen komen om te werken aan hun herstel. Een plek voor, door en met mensen met een psychiatrische achtergrond en ervaringskennis. Een plek die kwetsbare mensen nieuw perspectief biedt, door middel van ruimte, ontmoeting, het verstrekken van informatie en ontwikkelingsmogelijkheden.

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie?
Neem dan via mail of telefoon contact op met een van de Herstelacademies en daar helpt een medewerker u verder. Zie https://www.ggz-nhn.nl/website/watbiedenwij/herstelacademie

Dinsdag 7 juni a.s. deelt Ervaringsdeskundige Herstelverhaal Nicole haar herstelverhaal met ons

Kom je ook luisteren op dinsdag 7 juni om 19:30 uur?

Locatie:Verhalenkamer

Datum: dinsdag 6 september 2022

Aanvang: 19:30 uur

Aanmelden via: https://www.ggz-nhn.nl/aanmeldenherstelverhaal

U ontvangt direct een email met persoonlijke link om op 6 september het herstelverhaal te volgen

Let op: we vragen collega’s/medewerkers van de GGZ NHN nadrukkelijk om NIET in te loggen op de vergadering van het online herstelverhaal in Lifesize. Wil je komen luisteren? Meld je aan via bovenstaande link, en je krijgt de inloglink van de livestream toegestuurd.

Nicole

Vanaf maart 2022 is in de verhalenkamer in Heiloo een expositie te zien over de kinder- en jeugdpsychiatrie van vroeger en nu.

Door een visuele tijdlijn is de geschiedenis van de jeugdpsychiatrie in kaart gebracht, naast die van de volwassenenpsychiatrie. Dit maakt de geschiedenis van GGZ Noord-Holland-Noord compleet.

De Verhalenkamer Willibrordus voert haar bezoekers op creatieve en educatieve wijze langs de vele verhalen over het verleden en het heden van de psychiatrie. Waarde psychiatrie vroeger in isolement werkte, maakt ze tegenwoordig deel uit van de maatschappij en heeft betrekking op alle mensen.

De expositie

Naast de vaste onderdelen van de Verhalenkamer – de tijdlijn, de bibliotheek, het VerhalenKabinet, media en informatieschermen – biedt de expositie nog meer. Gedurende een half jaar zijn er verschillende activiteiten met en over jongeren en jongvolwassenen zoals herstelverhalen, presentaties, te gekke boeken en schrijvers, Webinars, SPOT, filmvoorstellingen en een rondleiding.

Delen is helen
6 september komt Nicole over haar herstel vertellen.

Locatie: Verhalenkamer
Aanvang 19.30 tot 21.00 uur
Aanmelden via: https://www.ggz-nhn.nl/aanmeldenherstelverhaal
Entree: kosten van een kop koffie

 

Na een lange zoektocht met vaak vallen en opstaan vond Nicole haar eigen weg in herstel. Bepakt en bezakt met een rugzak vol levenservaring en handige tools om met haar gevoeligheid om te gaan, wist Nicole haar psychische kwetsbaarheden steeds meer om te zetten in mogelijkheden. Tegenwoordig zet ze haar eigen ervaring ook in bij het werken met lotgenotengroepen op de Herstelacademie van GGZ NHN in Alkmaar. Hoe ze daar gekomen is en wat haar heeft geholpen in haar herstel; deel ze graag op dinsdag 6 september om 19.30 uur in de verhalen kamer in Heiloo.

Wat zijn Herstelverhalen?
Wanneer je worstelt met gevoelens als; onzekerheid, depressie, woede, angst en wanhoop, bestaat er een kans dat de kernbegrippen van herstel je even ontgaan. Waar is de hoop, het vertrouwen, de steun en hoe kom je op voor jezelf, je dromen en toekomst? Hoe pakken anderen dit aan en wat kan jij uit deze gedeelde ervaringen meenemen, in jouw eigen weg van herstel? We merken door de openheid in deze verhalen, en de mooie reacties hierop, dat er hoop en vertrouwen wordt doorgegeven, en dat herstel wel degelijk mogelijk is! Door ervaringen te delen creëren we een kettingreactie. ‘Wat jij kan, kan ik ook!’ Als hulpverlener hoor je vanuit eigen ervaringen wat wel en wat niet herstel bevorderend werkt.

Bent u nieuwsgierig geworden naar meer herstelverhalen, klik dan op onderstaande links.

Het verhaal van Maaike

Het verhaal van Paul