Elke eerste dinsdag van de maand vertelt iemand zijn verhaal van 19.00 uur tot 21.00 uur

Geen entree, een bijdrage wordt op prijs gesteld.

Wat zijn Herstelverhalen?

Wanneer je worstelt met gevoelens als onzekerheid, depressie, woede, angst en wanhoop, bestaat er een kans dat de kernbegrippen van herstel je even ontgaan. Waar is de hoop, het vertrouwen, de steun en hoe kom je op voor jezelf, je dromen en toekomst? Hoe pakken anderen dit aan en wat kan jij uit deze gedeelde ervaringen meenemen, in jouw eigen weg van Herstel?

We merken door de openheid in deze verhalen, en de mooie reacties hierop, dat er hoop en vertrouwen wordt doorgegeven, dat Herstel wel degelijk mogelijk is! Door ervaringen te delen creëren we een kettingreactie. “Wat jij kan, kan ik ook!”

Zeker ook informatief voor hulpverleners: je hoort vanuit eigen ervaringen wat wel en wat niet herstel bevorderend werkt.

Wat is de Herstel Werkplaats?

Een Herstel Werkplaats is een plek waar mensen met een psychische kwetsbaarheid samen komen om te werken aan hun herstel. Een plek voor, door en met mensen met een psychiatrische achtergrond en ervaringskennis. Een plek die kwetsbare mensen nieuw perspectief biedt, door middel van ruimte, ontmoeting, het verstrekken van informatie en ontwikkelingsmogelijkheden. Voor meer informatie zie: http://www.ggz-nhn.nl/herstelwerkplaats.

Dinsdagavond 1 mei vertelt Marieke haar verhaal in de prachtige Verhalenkamer Willibrordus:

Het verhaal van Marieke in het kort:

Geboren in een liefdevol gezin, het ontbrak mij aan niks, had een gelukkige jeugd, zonder traumatische gebeurtenissen. Allemaal ingrediënten voor een goed leven. Maar niks bleek minder waar. Mijn onzekerheid, minderwaardigheidscomplex en depressieve aard maakten mij gevoelig voor de euforische en verdovende effecten van drank en drugs. Het begon uit nieuwsgierigheid met het slikken van een xtc-pilletje en het eindigde 20 jaar later in een destructieve en zware verslaving, waarbij ik mijzelf en alles wat mij lief was had verloren…. Mijn verhaal gaat over hoe ik uit deze diepe put van eenzaamheid, zelfhaat en wanhoop weer omhoog ben gekropen. Hoe ik mijn leven weer op de rit kreeg. Over hoop, moed en vertrouwen. Herstel van verslaving is mogelijk, hoe diep je ook bent gezonken.

Koffie en thee staan klaar om 19:00 uur en om 19:30 uur is de start van het verhaal, De Olvendijk 2 Heiloo in de Verhalenkamer Willibrordus

Indrukwekkende verhalen van mensen zoals jij en ik die hebben geleerd na het vallen weer op te staan.
Dit verhaal is voor bedoeld voor geïnteresseerden, hulpverleners, familie en vrienden. Entree is gratis en belangstellenden zijn van harte welkom.

Share This: