Delen is helen

Iedere maand zal iemand zijn herstelverhaal delen voor gasten, belangstellenden, hulpverleners, familie en vrienden. Indrukwekkende verhalen van mensen zoals jij en ik die hebben geleerd na het vallen weer op te staan. Deelname is gratis en belangstellenden zijn van harte welkom.

Wat zijn Herstelverhalen?

Wanneer je worstelt met gevoelens als; onzekerheid, depressie, woede, angst en wanhoop, bestaat er een kans dat de kernbegrippen van herstel je even ontgaan. Waar is de hoop, het vertrouwen, de steun en hoe kom je op voor jezelf, je dromen en toekomst? Hoe pakken anderen dit aan en wat kan jij uit deze gedeelde ervaringen meenemen, in jouw eigen weg van herstel?

We merken door de openheid in deze verhalen, en de mooie reacties hierop, dat er hoop en vertrouwen wordt doorgegeven, en dat herstel wel degelijk mogelijk is! Door ervaringen te delen creëren we een kettingreactie. ‘Wat jij kan, kan ik ook!’ Als hulpverlener hoor je vanuit eigen ervaringen wat wel en wat niet herstel bevorderend werkt.

Wat is de Herstelacademie GGZ NHN?

Een Herstelacademie is een plek waar mensen met een psychische kwetsbaarheid samen komen om te werken aan hun herstel. Een plek voor, door en met mensen met een psychiatrische achtergrond en ervaringskennis. Een plek die kwetsbare mensen nieuw perspectief biedt, door middel van ruimte, ontmoeting, het verstrekken van informatie en ontwikkelingsmogelijkheden.

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie?
Neem dan via mail of telefoon contact op met een van de Herstelacademies en daar helpt een medewerker u verder. Zie https://www.ggz-nhn.nl/website/watbiedenwij/herstelacademie

Dinsdag 7 juni a.s. deelt Ervaringsdeskundige Herstelverhaal Esther Loth haar herstelverhaal met ons

Kom je ook luisteren op dinsdag 7 juni om 19:30 uur?

Locatie:Verhalenkamer

Datum: dinsdag 7 juni 2022

Aanvang: 19:30 uur

Aanmelden via: https://www.ggz-nhn.nl/aanmeldenherstelverhaal

U ontvangt direct een email met persoonlijke link om op 7 juni het herstelverhaal te volgen

Let op: we vragen collega’s/medewerkers van de GGZ NHN nadrukkelijk om NIET in te loggen op de vergadering van het online herstelverhaal in Lifesize. Wil je komen luisteren? Meld je aan via bovenstaande link, en je krijgt de inloglink van de livestream toegestuurd.

Esther Loth

Vanaf maart 2022 is in de verhalenkamer in Heiloo een expositie te zien over de kinder- en jeugdpsychiatrie van vroeger en nu.

Door een visuele tijdlijn is de geschiedenis van de jeugdpsychiatrie in kaart gebracht, naast die van de volwassenenpsychiatrie. Dit maakt de geschiedenis van GGZ Noord-Holland-Noord compleet.

De Verhalenkamer Willibrordus voert haar bezoekers op creatieve en educatieve wijze langs de vele verhalen over het verleden en het heden van de psychiatrie. Waarde psychiatrie vroeger in isolement werkte, maakt ze tegenwoordig deel uit van de maatschappij en heeft betrekking op alle mensen.

De expositie

Naast de vaste onderdelen van de Verhalenkamer – de tijdlijn, de bibliotheek, het VerhalenKabinet, media en informatieschermen – biedt de expositie nog meer. Gedurende een half jaar zijn er verschillende activiteiten met en over jongeren en jongvolwassenen zoals herstelverhalen, presentaties, te gekke boeken en schrijvers, Webinars, SPOT, filmvoorstellingen en een rondleiding.

Delen is helen
7 juni komt Esther Loth over haar herstel vertellen.

Locatie: Verhalenkamer
Aanvang 19.30 tot 21.00 uur
Aanmelden via: info@verhalenkamerwillibrordus.nl
Entree: kosten van een kop koffie

 

Esther Loth - HerstelverhalenIk ben 47 jaar, getrouwd en samen hebben we 2 dochters van 13 en 16 jaar oud. 5 jaar geleden is de diagnose autisme bij mij gesteld na een zoektocht. Voor mij een opluchting omdat ik daardoor handvaten kreeg en wist waar mijn depressies en angsten vandaan kwamen. Bij mijn beide dochters is er uiteindelijk in deze tijd ook de diagnose autisme uitgekomen. Na de geboorte van mijn dochters werden mijn depressies en angsten uitvergroot door overprikkeling en overvraging o.a. door de combinatie met werk. Toen de diagnose autisme kwam heb ik aan mijn herstel kunnen werken. Ik ben tijdelijk gestopt met werken, kreeg een volkstuin en ben de kind in kracht opleiding gaan doen om te ontdekken wat mijn behoeftes zijn en de behoeftes en talenten van mijn kinderen en ze hierin te volgen. Nu werk ik weer als  ervaringsdeskundige bij ggz-nhn en heb nog steeds mijn volkstuin, waar ik tot rust kom. Mijn oudste dochter is kunstschilder geworden en maakt de mooiste schilderijen. Ik ben haar grootse fan. Je kunt  haar volgen op Instagram via roselovine. Als gezin hebben we onze weg gevonden en accepteren we elkaar voor wie we zijn. Vind je het interessant en inspirerend om naar mijn herstelverhaal te luisteren over ons gezin, dan ben je van harte welkom op 7 juni. Ik kijk ernaar uit om jou te ontmoeten.

Wat zijn Herstelverhalen?
Wanneer je worstelt met gevoelens als; onzekerheid, depressie, woede, angst en wanhoop, bestaat er een kans dat de kernbegrippen van herstel je even ontgaan. Waar is de hoop, het vertrouwen, de steun en hoe kom je op voor jezelf, je dromen en toekomst? Hoe pakken anderen dit aan en wat kan jij uit deze gedeelde ervaringen meenemen, in jouw eigen weg van herstel? We merken door de openheid in deze verhalen, en de mooie reacties hierop, dat er hoop en vertrouwen wordt doorgegeven, en dat herstel wel degelijk mogelijk is! Door ervaringen te delen creëren we een kettingreactie. ‘Wat jij kan, kan ik ook!’ Als hulpverlener hoor je vanuit eigen ervaringen wat wel en wat niet herstel bevorderend werkt.

Bent u nieuwsgierig geworden naar meer herstelverhalen, klik dan op onderstaande links.

Het verhaal van Maaike

Het verhaal van Paul