Delen is helen

Iedere maand zal iemand zijn herstelverhaal delen voor gasten, belangstellenden, hulpverleners, familie en vrienden. Indrukwekkende verhalen van mensen zoals jij en ik die hebben geleerd na het vallen weer op te staan. Deelname is gratis en belangstellenden zijn van harte welkom.

Wat zijn Herstelverhalen?

Wanneer je worstelt met gevoelens als; onzekerheid, depressie, woede, angst en wanhoop, bestaat er een kans dat de kernbegrippen van herstel je even ontgaan. Waar is de hoop, het vertrouwen, de steun en hoe kom je op voor jezelf, je dromen en toekomst? Hoe pakken anderen dit aan en wat kan jij uit deze gedeelde ervaringen meenemen, in jouw eigen weg van herstel?

We merken door de openheid in deze verhalen, en de mooie reacties hierop, dat er hoop en vertrouwen wordt doorgegeven, en dat herstel wel degelijk mogelijk is! Door ervaringen te delen creëren we een kettingreactie. ‘Wat jij kan, kan ik ook!’ Als hulpverlener hoor je vanuit eigen ervaringen wat wel en wat niet herstel bevorderend werkt.

Wat is de Herstelacademie GGZ NHN?

Een Herstelacademie is een plek waar mensen met een psychische kwetsbaarheid samen komen om te werken aan hun herstel. Een plek voor, door en met mensen met een psychiatrische achtergrond en ervaringskennis. Een plek die kwetsbare mensen nieuw perspectief biedt, door middel van ruimte, ontmoeting, het verstrekken van informatie en ontwikkelingsmogelijkheden.

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie?
Neem dan via mail of telefoon contact op met een van de Herstelacademies en daar helpt een medewerker u verder. Zie https://www.ggz-nhn.nl/website/watbiedenwij/herstelacademie

Herstelverhaal

Nynke (33), ervaringsdeskundige GGZ Noord-Holland-Noord

Kom luisteren naar het Herstelverhaal van Nynke (33). Somberheid, autisme en een laag zelfbeeld waren in de loop van de jaren de diagnoses. Ze kwam voor het eerste in aanraking met haar kwetsbaarheden toen ze 18 jaar was. NU komt ze laagje voor laagje steeds meer in de buurt van zelfacceptatie.

Benieuwd naar het hele verhaal?

Dinsdag 7 februari 2023 19.30 uur – 21.00 uur

Verhalenkamer Willibrordus . De Olvendijk 2a, 1851 VN Heiloo

Aanmelden kan via info@verhalenkamerwillibrordus.nl

Bent u nieuwsgierig geworden naar meer herstelverhalen, klik dan op onderstaande links.

Het verhaal van Maaike

Het verhaal van Paul