Het VerhalenKabinet

Een 1-persoonstentoonstelling die uitnodigt tot meer: hoe het delen van verhalen leidt tot ontmoeting en kennis. In het VerhalenKabinet vertellen drie mensen die een psychische aandoening hebben doorgemaakt hun levensverhaal. Zij vertellen wie ze zijn, welke krachten en hulpvragen hen hebben gesteund bij hun herstel en wat hen juist heeft belemmerd.

Ook hoor je enkele psychiatrisch verpleegkundigen over hun beroep, over wat ze kunnen betekenen voor de cliënt en over de voldoening die zij uit hun werk putten.

Kom binnen in Het VerhalenKabinet

Aan de hand van vier videoportretten, foto’s en teksten achter de diverse deuren en lades, krijgen de levens van de verschillende personen vorm. Binnen in de kast, ontworpen door René Put, is slechts ruimte voor één bezoeker. Één op één maakt u kennis met hun privé-wereld en hun gedachten.

Wat kan het VerhalenKabinet betekenen

Het VerhalenKabinet biedt een bijzondere manier om in contact te komen met een onderwerp dat voor veel mensen verborgen blijft. Centrale vraag die naar voren komt is: Wat was jouw keerpunt in je leven?

Het VerhalenKabinet biedt  informatie over depressie en nodigt daarnaast, door middel van interactieve vragen, uit tot dialoog. Enkele voorbeelden van vragen waar veel mensen mee te maken krijgen: Voel jij je geaccepteerd zoals je bent? Heb jij, net als de vier voorbeelden, een buitenkant die soms anders is dan de binnenkant? Huilen is gezond? Hoe uit jij je gevoelens of emoties? Vragen waar mensen een raakvlak mee hebben.

Scroll naar boven

Donderdag 9 mei

Hemelvaartsdag

Zijn we gesloten